Залишайтеся з нами

Леся Корж

Леся Богданівна Корж  (17 червня 1979 р., м. Хуст, Україна)

Художниця, член спiлки художникiв України. Магiстр образотворчого мистецтва. Пише портрети, картини.

Ближче всього творчість Клімта, Врубеля, Платона.

Леся Корж плідно працювала в різних видах мистецтва: в живопису та скульптурі, станковій та книжковій графіці. Займається художньою керамікою та гончарством, текстильними техніками та дитячою іграшкою, авторськими прикрасами та писанкарством. Зупинилася на живописі в стилі гіперреалізму і вважає це найкращим своїм досягненням.

Навчалась в Ужгородському коледжі прикладних мистецтв ім. А. Ерделі та у Львівській Національній академії мистецтв.

Персональні виставки:

  1. “Писанка” (Закарпатський краєзнавчий музей, 1996 р.)
  2. “Пробудження” (Черкаський обласний музей, 2013 р.)
  3. “Лаврський пленер” (Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, 2013 р.)
  4. “Холодне море. Імпровізація” (Черкаський обласний музей, грудень 2014 року – січень 2015 рік), (Черкаська обласна бібліотека ім. В. Симоненка, лютий-березень, 2015 рік)
  5. “Весняна” (Національна спілка письменників України, м. Черкаси, квітень-травень 2015 рік)
  6. “Добридень тобі! Україно Моя!”, м.Черкаси (Музей Кобзаря, червень-липень 2015 року)

З її творчим доробком можна ознайомитися в спільнотах:
З 1996 року – постійна учасниця всеукраїнських, міжнародних та регіональних художніх виставок, керамічних симпозіумів, живописних пленерів та наукових конференцій. З 2012 року – член Національної спілки художників України.

Леся – лауреат І премії Міжнародного молодіжного живописного пленеру в м. Перемишль, Польща; ІІІ премії Всеукраїнської виставки “Трієнале скульптури-2008” та І премії Черкаської обласної виставки-конкурсу “Кохання. Вічна тема мистецтва-2010”.

Твори художниці зберігаються в державних та приватних колекціях України та закордоном.

Є автором поетичної збірки “Ладо-день” (2012 р.), публіцистичних та мистецтвознавчих статей; досвідченим педагогом з практичних художніх дисциплін, теорії та історії мистецтва.



Cтраница художника


Cтраница художника

© 2012-2024 Арт Новини | Art News. Всі права захищені. Використання будь-яких розміщених на сайті матеріалів дозволяється за вказівкою прямого відкритого для пошукових систем гіперпосилання на Art-News.com.ua. Посилання розміщується незалежно від повного чи часткового використання матеріалів. Гіперпосилання має бути розміщене в першому абзаці цитованого матеріалу.