Залишайтеся з нами

Анонси

Відкриття персональної виставки Олексія Глазунова «Геометрія устремлінь»

Опубліковано

Музей історії міста Києва
спільно з художником
Олексієм Глазуновим
представляють виставку
«Геометрія устремлінь»
01.11 – 18.11.2018 р.

1 листопада 2018 року відбудеться відкриття персональної виставки Олексія Глазунова, українського художника, монументаліста, члена Національної спілки художників України, фіналіста міжнародного конкурсу з реалізму (США) – 13 International ARC Salon Competition.

На виставці під назвою «Геометрія устремлінь» будуть представлені живописні картини, які вже з успіхом були експоновані у музеї Лі Кежань (Пекін) у 2017 році, а також зовсім нові твори автора, що розкривають вічні теми великої цілі, «золотого» швидкоплинного часу та прагнення творити.

У своїх роботах художник ставить питання, що є мрії та цілі для людини, чи не є людина уламком великої цілі, якій призначена, та як художник, цілеспрямовано вникаючи у змісти, породжує натомість нові, спроможні запускати цілком незалежні ланцюги реакцій як в особистісному, так і в загальнолюдському сприйнятті твору мистецтва.

Під час відкриття виставки прозвучать твори музичного мистецтва у виконанні людини джазу, відомого композитора та віртуоза Володимира Соляника.

Виставка триватиме до 18 листопада 2018 року.

Відкриття виставки – 1 листопада о 19.00
в МВЦ «Музей історії міста Києва»
(вул. Богдана Хмельницького, 7)

Джерело: прес-реліз

Анонси

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage в рамках Ukraine Culture Weeks

Опубліковано

Редактор

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage пройде в Оксфорді в рамках Ukraine Culture Weeks з 28 вересня по 1 жовтня

Фото надано прес-службою Bouquet Kyiv Stage

З 28 вересня до 1 жовтня в Оксфорді відбудуться 7 концертів класичної музики, святкування 85-річчя композитора Валентина Сильвестрова, фотовиставка «Війна», кінопокази, музичні перформанси, дискусії.  

Ініціатива Ukrainian Culture Weeks 2022 була започаткована навесні 2022  Cherwell College Oxford, Oxford University Ukrainian Society та культурним центром «Дом Майстер Клас» у підтримку України та українського культурного надбання.

Перший сезон Ukraine Culture Weeks стане знаковим, оскільки відкриє його український фестивальBouquet Kyiv Stage у партнерстві з British Council, Українським інститутом та UA / UK Seasons.  Bouquet Kyiv Stage спеціально для цієї події подорожує з Києва до Оксфорду зі своєю програмою.

 Головний меседж Bouquet Kyiv Stage — Gratitude from UA to UK.

«Велика Британія була однією з перших країн світу, яка чітко і безкомпромісно заявила про свою позицію в неспровокованій жорстокій війні, розв’язаній росією проти України. З першого дня війни Велика Британія надає Україні велику неоціненну підтримку. Фестиваль Bouquet Kyiv Stage в Оксфорді – висловлення Подяки британському народу і наш культурний внесок у Ukrainian Culture Weekss», – кажуть організатори фестивалю, український культурний центр «Дом Майстер Клас».

Оксфорд є знаковим місцем для проведення фестивалю. Це місто вільної думки і вільного слова, місце зародження, встановлення і збереження демократичних і загальнолюдських цінностей, які сьогодні виборює Україна для всього світу.

Хелен Кларк, віце-директор Cherwell College Oxford, каже: «У найважчий період для України з часів її незалежності, проведення фестивалю Bouquet Kyiv Stage – це можливість відзначити й вшанувати багату культуру та спадщину України. Ми відчуваємо глибоке почуття єдності з народом України і вважаємо своїм обов’язком підтримувати його унікальну культуру».

Руслан Павлишин, президент Українського Товариства Оксфордського Університету, каже: «Наше Товариство з великою гордістю вітає щорічні українські сезони в Оксфорді. Тижні української культури – це унікальна можливість популяризувати культурну та інтелектуальну спадщину України у Великій Британії. Як центр знань і свободи слова, ми вважаємо, що Оксфорд є ідеальним місцем для відзначення наших спільних цінностей демократії та свободи».

Bouquet Kyiv Stage відбудеться у знакових локаціях Оксфорду, таких як Sheldonian Theatre, Christ Church Cathedral, St.Michael’s Church, Holywell Music Hall, Trinity College та Oxford Town Hall.

Одна з центральних подій фестивалю – ювілей всесвітньовідомого українського композитора Валентина Сильвестрова, якому 30 вересня виповниться вісімдесят п’ять років. Творчість Маестро буде представлена у програмі хоровою та фортепіанною музикою. Валентин Сильвестров буде поважним гостем фестивалю.

Серед подій Bouquet Kyiv Stage в Оксфорді: 

–   7 концертів класичної музики

28 вересня відкриттям Bouquet Kyiv Stage стане концерт музики Валентина Сильвестрова у виконанні українського камерного хору «Київ». У програмі декілька творів стануть світовими прем’єрами.

30 вересня відомий британський хор Apollo5 виконає одразу дві світові прем’єри українських композиторок – Вікторії Польової та Ганни Кузіної- Рождественської

30 вересня  закриттям фестивалю стане гранд концерт британського Orchestra of St John’s під керівництвом Джона Лаббока на престижному майданчику  Оксфорда – Sheldonian Theatre. У програмі концерту прозвучать твори Генделя, Веделя, Бортнятнського та Березовського.

– Фотовиставка «Війна» фотографа-документаліста Олександра Глядєлова. Фотографії митця зроблені в Ірпіні, Бучі, Харкові, Запоріжжі та інших зруйнованих містах України. Фотографії Олександра Глядєлова були на перших шпальтах провідних світових видань. 

– Музично-візуальний перформанс «Трибю’т до творчості Марії Примаченко», всесвітньо відомої художниці, яка працювала в жанрі наївного мистецтва. Музей, де зберігалася колекція Марії Примаченко, був спалений російськими окупантами у лютому 2022.

– Музичний перформанс «Face the Future» від українського фешн дизайнера Федора Возіанова.

– Спікером Public Talks стане Неля Куковальська, генеральний директор головного музейного комплексу України та об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Національного заповідника «Софія Київська».

Повна програма Ukrainian Culture Weeks 2022 https://www.cherwell-college.co.uk/events,https://bouquetstage.com/oxford

Вартість квитків: £10-£40, для українців вимушених переселенців вхід безкоштовний. 

Всі кошти від продажу квитків будуть направлені на підтримку гуманітарних ініціатив в Україні.

Будьте в курсі подій  «Bouquet Kyiv Stage в Оксфорді»:

Website https://bouquetstage.com/oxford

Facebook https://www.facebook.com/bouquetstage , https://www.facebook.com/cherwell.college/

Instagram https://www.instagram.com/bouquetkyivstage/

https://www.instagram.com/ukrainian.culture.weeks/

Bouquet Kyiv Stage – український фестиваль високого мистецтва, організований  українським культурним центром «Дом Майстер Клас». Фестиваль є щорічним, міжнародним, мультидисциплінарним та соціальноспрямованим. Поєднує музику, театр, кіно, літературу та візуальне мистецтво. Традиційно проходить у знаковому місці, серці України – Національному заповіднику «Софія Київська». На початку серпня 2022 Bouquet Kyiv Stage вп’яте відбувся у Києві в умовах воєнного стану. 

Cherwell College —  незалежна школа-інтернат в Оксфорді. З перших днів війни коледж підтримує українців вимушених переселенців, а також українських митців.  Cherwell College є ініціатором проведення фестивалю в Оксфорді. Ідея створення Ukrainian Culturе Weeks 2022 в Оксфорді полягає у вшануванні української культури, збереженні української культурної спадщини, прояві поваги до країни, яка захищає європейські цінності демократії та свободи.

Oxford University Ukrainian Society — популяризує українську культуру та інтелектуальну спадщину в Оксфордському університеті з 2004 року.

Читати далі

Анонси

Common Help UA – допомагаємо, підтримуємо, рятуємо життя!

Опубліковано

Редактор

Common Help UA – це гуманітарний проєкт, створений благодійним фондом «Повір у себе»Агропромхолдингом «Астарта-Київ» та партнерами з початку повномасштабної російської військової агресії в Україні. Наше завдання ─ допомогти відновити повноцінне життя населення України, яке постраждало внаслідок військової агресії росії в Україні.

Ми об’єднали усі можливості, ресурси та зв’язки, щоб допомогти захистити українців.

Ми фокусуємо свої зусилля на підтримці та допомозі:

  • місцевим громадам, які постраждали внаслідок військової агресії росії в Україні;
  • евакуйованим з гарячих точок України мешканцям;
  • людям з інвалідністю, які потребують допомоги.

Наші пріоритети:

  • місцеві громади, які постраждали внаслідок військової агресії росії в Україні;
  • евакуйовані з гарячих точок України мешканці;
  • люди з інвалідністю, які потребують допомоги.

Сommon Help UA пропонує і вам стати нашим партнером і приєднатися до гуманітарного проєкту, щоб допомогти з постачанням продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів та засобів індивідуального захисту.

Ви також можете перерахувати кошти, які ми використаємо для придбання цих товарів і продовольства.

Готові розглянути й інші варіанти співпраці.

Ми працюємо максимально прозоро, про що звітуємо на регулярній основі.

Сьогодні збираємо кошти на 10 генераторів для Бучі, для їх придбання потрібно 500 000 грн. Запрошуємо і вас зробити свій внесок у нашу спільну справу.

Довідково:

Благодійний фонд «Повір у себе» і партнери в рамках проєкту Common Help UA надали тимчасовий прихисток та продукти харчування 60601 евакуйованому українцю, а також передали гуманітарну допомогу для громад, де проживають мільйон українців.

Посилання на сайт Common Help UA

Посилання на сайт Агропромхолдингу Астарта-Київ

Контактні дані проєкту:

Світлана Мозгова, +38 097 354 71 63, svitlana.mozhova@astarta.ua

Анна Виверець, tel. +38 093 446 – 68 – 51, e-mail: anna.vyverets@astarta.ua

Читати далі

Анонси

Виставка Андрія Самаріна “Entered without a key”

Опубліковано

Редактор

25 лютого о 17.00 відбудеться відкриття виставки молодого київського художника Андрія Самаріна під назвою “Entered without a key” в музеї сучасного українського мистецтва Корсаків (м. Луцьк) в рамках молодіжної арт-платформи «ENTER». 

Виставка Андрія Самаріна знаходить відголоски у “сave abstract painting” -ототожнюючи його монументальні полотна з первісними абстрактними малюнками, що люди залишали в печерах. Полотна, немов стіни, на яких видряпані різноманітні лінії, відбитки, позначки, візерунки і зображення, кольорові мінімалістичні плями. Композиція художньої роботи, так само як і в печерах, розміщує зображення лише в нижній частині стіни-полотна, місця куди діставала рука людини і куди падало світло від полум’я.

Данна виставка про авторську свободу, про звільнення від стереотипів сучасного мистецтва, його вигляду і значення, про мистецтво вцілому, про бунт, переворот і першість, про вибір і самість. Як і в первісні часи, протиставлення колективної свідомісті індивідуальній: протиставлення автора і суспільства.

Андрій Самарін – український художник, живе і працює в Києві. Його твори  –  абстрактні безпредметні композиції в жанрі жипопису і графіки. Роботи мінімалістично-експресивні за наповненням з додаванням рукописного стилю. Надихається наскельним абстрактним живописом, подекуди використовує кулькові ручки та пастелі, які і є есенцією самого поняття «handwriting».

Читати далі

Читають

© 2012-2024 Арт Новини | Art News. Всі права захищені. Використання будь-яких розміщених на сайті матеріалів дозволяється за вказівкою прямого відкритого для пошукових систем гіперпосилання на Art-News.com.ua. Посилання розміщується незалежно від повного чи часткового використання матеріалів. Гіперпосилання має бути розміщене в першому абзаці цитованого матеріалу.